Tillbaka till träfflistan

Namn:

BURLÖV

Kategori:

Kommun

Tillhör län:

Skåne län

Registrerad hos PRV:

1974-01-11

Kungl. Maj:t fastställelse:

1959-11-27

Vapenbeskrivning:

I rött fält en femuddig stjärna av silver över en sockerbeta av silver med blad av guld.

Historik:

Burlöv blev kommun 1863 och 1959 fastställdes vapnet med nuvarande innehåll. Sockerbeta vittnar om ortens sockerbetsodlingar och stjärna kommer från märket för landets äldsta folkhögskola i Vilan. Det gjordes försök att inkomponera i vapnet även Kronetorps mölla, en välbevarad kvarn av holländsk stil men till sist avstod kommunen från ändringen.


Samtliga vapen i registret (och på vår Heraldiska hemsida) kan beställas hos Riksarkivet. Normal leveranstid för en kopia av ett heraldiskt vapen är en vecka.

Creative CommonsDenna fil har gjorts tillgänglig under licensen Creative Commons Erkännande-Dela Lika 3.0 Generisk. Erkännande: Vladimir Sagerlund / Riksarkivet Sverige.

 

Denna bild visar en registrerad svensk vapensköld. Även om denna framställning har en fri licens är det inte tillåtet att använda den på ett sådant sätt att det ger intryck av att respektive kommun, länsstyrelse eller annan myndighet står bakom, till exempel som del i ett varumärke. För detta krävs tillstånd från berörd part. Se lag SFS 1976:100 och 1970:498.

Kontakt

Statsheraldiker Henrik Klackenberg, Riksarkivet, tel 010-476 71 92,
e-post: henrik.klackenberg[snabel-a]riksarkivet.se

Heraldisk konstnär Henrik Dahlström, Riksarkivet, tel 010-476 73 04,
e-post: henrik.dahlstrom[snabel-a]riksarkivet.se