Från torsdagen den 19 mars och tillsvidare begränsas öppettiderna i våra läsesalar enligt följande

Måndag: stängt
Tisdag: 12.00-20.00
Onsdag: 9.00-14.00
Torsdag: 9.00-14.00
Fredag: stängt

Juni-augusti

Måndag: Stängt
Tisdag-torsdag: 9.00-14.00
Fredag: Stängt
Förändringar och inskränkningar i Landsarkivets service

Vi har öppet som vanligt ovanstående tider men material till läsesalen måste beställas i förväg, senast klockan 14. om du vill besöka oss en tisdagskväll. Material från depå måste precis som tidigare alltid beställas minst en dag i förväg.

All beställning av arkivmaterial hos Landsarkivet görs digitalt, hemifrån eller på plats i läsesalen. Sök fram det material du vill beställa i Nationell Arkivdatabas (NAD) och klicka på knapparna märkta med ”Läsesal”. Gå sedan till varukorgen för att avsluta din beställning. Om du beställer hemifrån behöver du ett användarkonto i Riksarkivet. Vänd dig till vår personal eller till Riksarkivets kundtjänst om du behöver hjälp.

Har du ett ärende till Folkbokföringsexpeditionen (gäller uppgifter från kyrkböcker i Jämtlands län som inte är tillgängliga i Digitala forskarsalen) måste du kontakta oss i förväg och boka en tid. Vi har inte längre fasta öppettider för denna service.

Begränsningar i öppethållandet

Landsarkivet är stängt allmänna helgdagar, midsommarafton, julafton och nyårsafton. Läsesalarna är stängda eller stänger tidigare vid ”klämdagar” och i samband med större helger.

Under 2020 har vi stängt följande klämdagar: fredag 22 maj och fredag 30 oktober. Onsdag 23 december har vi öppet 09.00-12.00.

 

Välkommen!

 

forska på arkivetGrabbar i arkivetForskare i Östersund

Ansvarig för sidan/kontakt 
Agneta Brink