September - maj:

Måndag 11-16

Tisdag 9-20

Onsdag 9-16

Torsdag 9 -16

Fredag 9-12*
* På fredagar lämnar vi endast ut handlingar från Föreningsarkivet.
Riksarkivets besökare kan ta del av originalmaterial måndag till torsdag.
Läsesalsdatorerna är alltid tillgängliga under våra öppettider.

Förändringar och inskränkningar i Landsarkivets service

Vi har öppet som vanligt ovanstående tider men material till läsesalen måste beställas i förväg, senast klockan 14. om du vill besöka oss en tisdagskväll. Material från depå måste precis som tidigare alltid beställas minst en dag i förväg.

All beställning av arkivmaterial hos Landsarkivet görs digitalt, hemifrån eller på plats i läsesalen. Sök fram det material du vill beställa i Nationell Arkivdatabas (NAD) och klicka på knapparna märkta med ”Läsesal”. Gå sedan till varukorgen för att avsluta din beställning. Om du beställer hemifrån behöver du ett användarkonto i Riksarkivet. Vänd dig till vår personal eller till Riksarkivets kundtjänst om du behöver hjälp.

Har du ett ärende eller en fråga gällande uppgifter ur kyrkböcker i Jämtlands län som inte är tillgängliga i Digitala forskarsalen måste du beställa dessa uppgifter via våra beställningsformulär. https://riksarkivet.se/person-slaektforskning

 

Begränsningar i öppethållandet

Landsarkivet är stängt allmänna helgdagar, midsommarafton, julafton och nyårsafton. Läsesalarna är stängda eller stänger tidigare vid ”klämdagar” och i samband med större helger.

Under 2020 har vi stängt följande klämdagar: fredag 22 maj och fredag 30 oktober. Onsdag 23 december har vi öppet 09.00-12.00.

Välkommen!

forska på arkivetGrabbar i arkivetForskare i Östersund

Ansvarig för sidan/kontakt 
Agneta Brink