Pedagogiskt material

Läs vad vi kan erbjuda i form av pedagogiskt material.

Månadens dokument

Vi presenterar varje månad ett nytt dokument ur arkiven. Ibland är det ett skrivet dokument och andra gånger en karta, ritning eller bild. Det kan vara ett dokument som har något särskilt att berätta – eller så är det bara ovanligt vackert. De visas i en monter och på webben.

Månadens dokument

Studiebesök och visningar med workshop

Välkommen att boka in ett besök hos oss med din klass, kurs, förening eller annan grupp. Vi erbjuder allmänna visningar med exempel ur våra samlingar som visar vilka slags arkiv vi förvarar här och vilken sorts information man kan hitta hos oss.

Visningar äger rum dagtid. I övrigt hänvisar vi till våra öppna visningar samt visningarna under Släktforskningens dag och Arkivens dag.

I mån av tid kan vi delvis anpassa visningen efter era önskemål. Det går även att boka en visning med workshop. Det är ett aktivt studiebesök där ni efter en rundvandring och introduktion själva får försöka identifiera några originalhandlingar. Boka i god tid!

Kontakta Kristina Nyberg, 010-476 84 48, kristina.nyberg[snabel-a]riksarkivet.se.

För skolor, universitet och myndigheter inom landsarkivets distrikt är visningarna kostnadsfria. För övriga kostar det:
Dagtid 1 400 kr
Kvällar och helger 2 100 kr

Moms tillkommer

Se hela prislistan för tjänster här

Arkivcentrums föreläsningsserie

Landsarkivet erbjuder, i samarbete med andra arkivinstitutioner i Uppsala, varje år ett antal öppna föreläsningar på Arkivcentrum. Under 2018 får vi bland annat höra om badliv i Fyris, om folktrons troll och ett musikaliskt föredrag om herrebönder i Mälardalen.

Föresläsningar - program 2018

Arkivens dag

Arkivens dag, som firas i hela landet, infaller nästa gång lördagen den 10 november 2018 och har temat "Fest och glädje".

Ansvarig för sidan/kontakt 
Kristina Nyberg