Bild från Slottsarkivets läsesal 

Öppettider

För information om kommande öppettider - se nedan.
 
Om Slottsarkivet

Hitta hit

Kontaktuppgifter

Slottsarkivarie: Mats Hemström

E-post: riksarkivet[at]riksarkivet.se
Tel: 08-402 61 66, endast tisdagar

Besöksadress: Kungl. Slottet,
Slottsbacken 1, Västra valvet,
Yttre borggården.
Postadress: Riksarkivet, Box 12541, SE 102 29 Stockholm

Slottsarkivets öppettider hösten 2020

Eftersom Kungliga slottet åter öppnar upp sin publika verksamhet den 1 juli kommer även Slottsarkivet att öppna för besökare, vilket kommer att ske tisdagen den 4 augusti. Verksamheten kommer till att börja med ske i begränsad omfattning. Öppettiderna kommer att vara 09:00-16:30 (lunchstängt 12:00-13:00) men med hänsyn till Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att hålla avstånd kommer antalet besökare att begränsas.

Den som avser att besöka Slottsarkivet ska anmäla detta till Slottsarkivarie Mats Hemström per e-post mats.hemstrom[at]riksarkivet.se Personen får då en bekräftelse om det är i sin ordning att besöka Slottsarkivet. När det tillåtna antalet besökare uppnåtts så tas inga fler emot. Avsikten är att maximalt fyra besökare samtidigt ska vistas i Forskarsalen.

Förutsättningen för Slottsarkivet att kunna öppna igen är förknippat med hur den publika verksamheten på Kungliga Slottet avlöper. Om verksamheten inte kan fortgå tex på grund av ökad smittspridning av Covid 19 kommer inte heller Slottsarkivet att kunna hålla öppet för besökare.

Ansvarig för sidan/kontakt 
Mats Hemström