Tillbaka till träfflistan

Namn:

ÖSTHAMMAR

Kategori:

Kommun

Tillhör län:

Uppsala län

Registrerad hos PRV:

1979-02-16

Kungl. Maj:t fastställelse:

-

Vapenbeskrivning:

I fält av guld ett tremastat svart skepp med seglet beslaget på mellersta masten samt däröver en röd ginstam, belagd med tre järnmärken av guld

Historik:

Vapnet fastställdes för kommunen. Tidigare hade Östhammar stad ett vapen, fastställt 1960-02-19, med nät och fisk. Vid kommunsammanläggningen 1974 utarbetades nuvarande vapen där skeppet härstammar från Öregrunds 1500-talssigill och uppmärksammar kustläge med sjöfart och fiske. Järnmärken syftar på, för traktens utveckling så viktiga, järnhantering.


Samtliga vapen i registret (och på vår Heraldiska hemsida) kan beställas hos Riksarkivet. Normal leveranstid för en kopia av ett heraldiskt vapen är en vecka.

Creative CommonsDenna fil har gjorts tillgänglig under licensen Creative Commons Erkännande-Dela Lika 3.0 Generisk. Erkännande: Vladimir Sagerlund / Riksarkivet Sverige.

 

Denna bild visar en registrerad svensk vapensköld. Även om denna framställning har en fri licens är det inte tillåtet att använda den på ett sådant sätt att det ger intryck av att respektive kommun, länsstyrelse eller annan myndighet står bakom, till exempel som del i ett varumärke. För detta krävs tillstånd från berörd part. Se lag SFS 1976:100 och 1970:498.

Kontakt

Statsheraldiker Henrik Klackenberg, Riksarkivet, tel 010-476 71 92,
e-post: henrik.klackenberg[snabel-a]riksarkivet.se

Heraldisk konstnär Henrik Dahlström, Riksarkivet, tel 010-476 73 04,
e-post: henrik.dahlstrom[snabel-a]riksarkivet.se