Tillbaka till träfflistan

Namn:

VINDELN

Kategori:

Kommun

Tillhör län:

Västerbottens län

Registrerad hos PRV:

1974-01-11

Kungl. Maj:t fastställelse:

1957-10-25

Vapenbeskrivning:

Sköld, karvskurestyckad av blått, vari en balkvis ställd lax av silver med röda fenor, och av silver, vari en balkvis ställd blå slaga.

Historik:

Vapnet fastställdes för Degerfors köping. Kommunen kallades fram till 1969 Degerfors. Laxen kommer från Umeå tingslags sigill dit Degerfors hörde fram till 1814. Karvskuran markerar de båda älvarna i kommunen och slagan syftar på jordbruket. Kommunen blev inte berörd av kommunsammanläggningar.


Samtliga vapen i registret (och på vår Heraldiska hemsida) kan beställas hos Riksarkivet. Normal leveranstid för en kopia av ett heraldiskt vapen är en vecka.

Creative CommonsDenna fil har gjorts tillgänglig under licensen Creative Commons Erkännande-Dela Lika 3.0 Generisk. Erkännande: Vladimir Sagerlund / Riksarkivet Sverige.

 

Denna bild visar en registrerad svensk vapensköld. Även om denna framställning har en fri licens är det inte tillåtet att använda den på ett sådant sätt att det ger intryck av att respektive kommun, länsstyrelse eller annan myndighet står bakom, till exempel som del i ett varumärke. För detta krävs tillstånd från berörd part. Se lag SFS 1976:100 och 1970:498.

Kontakt

Statsheraldiker Henrik Klackenberg, Riksarkivet, tel 010-476 71 92,
e-post: henrik.klackenberg[snabel-a]riksarkivet.se

Heraldisk konstnär Henrik Dahlström, Riksarkivet, tel 010-476 73 04,
e-post: henrik.dahlstrom[snabel-a]riksarkivet.se