Tillbaka till träfflistan

Namn:

TÄBY

Kategori:

Kommun

Tillhör län:

Stockholms län

Registrerad hos PRV:

1974-01-11

Kungl. Maj:t fastställelse:

1937-12-30

Vapenbeskrivning:

I blått fält ett korsat kors med avrundade armar av silver.

Historik:

Vapnet fastställdes för Täby municipalsamhälle och övertogs senare av Täby köping för att antas oförändrat av Täby kommun. Uppslag till vapnet finns på Risbylestenen i Täby och uppmärksammar den rika förekomsten av de kristna runstenarna i trakten, främst vid Jarlabankes bro. Kommunen blev inte berörd av kommunsammanläggningar.


Samtliga vapen i registret (och på vår Heraldiska hemsida) kan beställas hos Riksarkivet. Normal leveranstid för en kopia av ett heraldiskt vapen är en vecka.

Creative CommonsDenna fil har gjorts tillgänglig under licensen Creative Commons Erkännande-Dela Lika 3.0 Generisk. Erkännande: Vladimir Sagerlund / Riksarkivet Sverige.

 

Denna bild visar en registrerad svensk vapensköld. Även om denna framställning har en fri licens är det inte tillåtet att använda den på ett sådant sätt att det ger intryck av att respektive kommun, länsstyrelse eller annan myndighet står bakom, till exempel som del i ett varumärke. För detta krävs tillstånd från berörd part. Se lag SFS 1976:100 och 1970:498.

Kontakt

Statsheraldiker Henrik Klackenberg, Riksarkivet, tel 010-476 71 92,
e-post: henrik.klackenberg[snabel-a]riksarkivet.se

Heraldisk konstnär Henrik Dahlström, Riksarkivet, tel 010-476 73 04,
e-post: henrik.dahlstrom[snabel-a]riksarkivet.se