Tillbaka till träfflistan

Namn:

SKURUP

Kategori:

Kommun

Tillhör län:

Skåne län

Registrerad hos PRV:

1987-03-27

Kungl. Maj:t fastställelse:

-

Vapenbeskrivning:

I fält av silver en grön tysk lönn, nedan åtföljd av tre gröna rundlar, ställda en och två.

Historik:

Vapnet fastställdes för kommunen och komponerades av konstnären Östen Nilsson i Abbekås. Den tyska lönnen står sedan mer än 100 år på Zimmermans backe, en utsiktsplats vid havet. Färgerna och de tre rundlarna, som förmodas syfta på bronsåldershögar, är hämtade från Vemmenhögs härads vapen, känt sedan 1600-talet.


Samtliga vapen i registret (och på vår Heraldiska hemsida) kan beställas hos Riksarkivet. Normal leveranstid för en kopia av ett heraldiskt vapen är en vecka.

Creative CommonsDenna fil har gjorts tillgänglig under licensen Creative Commons Erkännande-Dela Lika 3.0 Generisk. Erkännande: Vladimir Sagerlund / Riksarkivet Sverige.

 

Denna bild visar en registrerad svensk vapensköld. Även om denna framställning har en fri licens är det inte tillåtet att använda den på ett sådant sätt att det ger intryck av att respektive kommun, länsstyrelse eller annan myndighet står bakom, till exempel som del i ett varumärke. För detta krävs tillstånd från berörd part. Se lag SFS 1976:100 och 1970:498.

Kontakt

Statsheraldiker Henrik Klackenberg, Riksarkivet, tel 010-476 71 92,
e-post: henrik.klackenberg[snabel-a]riksarkivet.se

Heraldisk konstnär Henrik Dahlström, Riksarkivet, tel 010-476 73 04,
e-post: henrik.dahlstrom[snabel-a]riksarkivet.se