Tillbaka till träfflistan

Namn:

PAJALA

Kategori:

Kommun

Tillhör län:

Norrbottens län

Registrerad hos PRV:

1974-01-11

Kungl. Maj:t fastställelse:

1972-02-04

Vapenbeskrivning:

Sköld: av en vågskura delad i silver och grönt, vari tre bysantiner av silver, två och en ställda.

Historik:

Vapnet fastställdes för Pajala landskommun. Vågskuran syftar på Torne och Muonio älvar. Bysantiner uppmärksammar myntverket som på 1600-talet fanns i Kengis och där det framställdes kopparplåtar av malmen i Svappavaara. Gröna färgen syftar på skogsbruket. Vid kommunombildningen 1971 övertog den nya kommunen stadens vapen.


Samtliga vapen i registret (och på vår Heraldiska hemsida) kan beställas hos Riksarkivet. Normal leveranstid för en kopia av ett heraldiskt vapen är en vecka.

Creative CommonsDenna fil har gjorts tillgänglig under licensen Creative Commons Erkännande-Dela Lika 3.0 Generisk. Erkännande: Vladimir Sagerlund / Riksarkivet Sverige.

 

Denna bild visar en registrerad svensk vapensköld. Även om denna framställning har en fri licens är det inte tillåtet att använda den på ett sådant sätt att det ger intryck av att respektive kommun, länsstyrelse eller annan myndighet står bakom, till exempel som del i ett varumärke. För detta krävs tillstånd från berörd part. Se lag SFS 1976:100 och 1970:498.

Kontakt

Statsheraldiker Henrik Klackenberg, Riksarkivet, tel 010-476 71 92,
e-post: henrik.klackenberg[snabel-a]riksarkivet.se

Heraldisk konstnär Henrik Dahlström, Riksarkivet, tel 010-476 73 04,
e-post: henrik.dahlstrom[snabel-a]riksarkivet.se