Tillbaka till träfflistan

Namn:

NORDANSTIG

Kategori:

Kommun

Tillhör län:

Gävleborgs län

Registrerad hos PRV:

1988-01-15

Kungl. Maj:t fastställelse:

-

Vapenbeskrivning:

Sköld delad av silver, vari en gående hälsingehäst i svart, och blått, ett av vågskuror bildat fisknät i silver med sex fullständiga maskor.

Historik:

Vapnet är nyskapat för kommunen. Hästen syftar på kommunens inland med jord- och skogsbruk, nätet på kustland och fiske. Maskornas antal motsvarar i kommunen ingående antal socknar vid kommunsammanslagningen 1974.


Samtliga vapen i registret (och på vår Heraldiska hemsida) kan beställas hos Riksarkivet. Normal leveranstid för en kopia av ett heraldiskt vapen är en vecka.

Creative CommonsDenna fil har gjorts tillgänglig under licensen Creative Commons Erkännande-Dela Lika 3.0 Generisk. Erkännande: Vladimir Sagerlund / Riksarkivet Sverige.

 

Denna bild visar en registrerad svensk vapensköld. Även om denna framställning har en fri licens är det inte tillåtet att använda den på ett sådant sätt att det ger intryck av att respektive kommun, länsstyrelse eller annan myndighet står bakom, till exempel som del i ett varumärke. För detta krävs tillstånd från berörd part. Se lag SFS 1976:100 och 1970:498.

Kontakt

Statsheraldiker Henrik Klackenberg, Riksarkivet, tel 010-476 71 92,
e-post: henrik.klackenberg[snabel-a]riksarkivet.se

Heraldisk konstnär Henrik Dahlström, Riksarkivet, tel 010-476 73 04,
e-post: henrik.dahlstrom[snabel-a]riksarkivet.se