Tillbaka till träfflistan

Namn:

KNIVSTA

Kategori:

Kommun

Tillhör län:

Uppsala län

Registrerad hos PRV:

2003-09-26

Kungl. Maj:t fastställelse:

-

Vapenbeskrivning:

I rött fält en krona över ett treberg, allt av guld.

Historik:

Knivsta kommun bildades 2003-01-01 genom utbrytning ur Uppsala kommun. Kommunen utlyste en tävling för allmänheten om vapnets utformning och bland förslagen fanns ett som syftade på Mora sten – en sten på Mora äng, på gränsen mellan de tre folklanden, Tiundaland, Attundaland och Fjärdundaland i Uppland. Under medeltiden skulle där den valde kungen, stående på stenen, svära sin ed och hyllas av folket.


Samtliga vapen i registret (och på vår Heraldiska hemsida) kan beställas hos Riksarkivet. Normal leveranstid för en kopia av ett heraldiskt vapen är en vecka.

Creative CommonsDenna fil har gjorts tillgänglig under licensen Creative Commons Erkännande-Dela Lika 3.0 Generisk. Erkännande: Vladimir Sagerlund / Riksarkivet Sverige.

 

Denna bild visar en registrerad svensk vapensköld. Även om denna framställning har en fri licens är det inte tillåtet att använda den på ett sådant sätt att det ger intryck av att respektive kommun, länsstyrelse eller annan myndighet står bakom, till exempel som del i ett varumärke. För detta krävs tillstånd från berörd part. Se lag SFS 1976:100 och 1970:498.

Kontakt

Statsheraldiker Henrik Klackenberg, Riksarkivet, tel 010-476 71 92,
e-post: henrik.klackenberg[snabel-a]riksarkivet.se

Heraldisk konstnär Henrik Dahlström, Riksarkivet, tel 010-476 73 04,
e-post: henrik.dahlstrom[snabel-a]riksarkivet.se