Tillbaka till träfflistan

Namn:

HEBY

Kategori:

Kommun

Tillhör län:

Uppsala län

Registrerad hos PRV:

1980-02-01

Kungl. Maj:t fastställelse:

-

Vapenbeskrivning:

Sköld kvadrerad:fält 1 och 4 tegelstensmönstrat i rött med fogar av silver, fält 2 i silver en öppnad röd hovtång med nitklinga på högra skänkelspetsen och nåddorn på den vänstra, fält 3 i silver två stolpvis ställda röda skäror, bladen korsande varandra två gånger.

Historik:

Heby kommun nybildades 1971 genom sammanslagning med bl. a. Nora och Östervåla kommuner där båda hade ett vapen. I den nya kommunens vapen ingår Noras skäror som är hämtade från ett äldre sockensigill och Östervålas hovtång som kommer från ett häradssigill från omkring år 1600. Tegelstenar syftar på ortens tegeltillverkning.


Samtliga vapen i registret (och på vår Heraldiska hemsida) kan beställas hos Riksarkivet. Normal leveranstid för en kopia av ett heraldiskt vapen är en vecka.

Creative CommonsDenna fil har gjorts tillgänglig under licensen Creative Commons Erkännande-Dela Lika 3.0 Generisk. Erkännande: Vladimir Sagerlund / Riksarkivet Sverige.

 

Denna bild visar en registrerad svensk vapensköld. Även om denna framställning har en fri licens är det inte tillåtet att använda den på ett sådant sätt att det ger intryck av att respektive kommun, länsstyrelse eller annan myndighet står bakom, till exempel som del i ett varumärke. För detta krävs tillstånd från berörd part. Se lag SFS 1976:100 och 1970:498.

Kontakt

Statsheraldiker Henrik Klackenberg, Riksarkivet, tel 010-476 71 92,
e-post: henrik.klackenberg[snabel-a]riksarkivet.se

Heraldisk konstnär Henrik Dahlström, Riksarkivet, tel 010-476 73 04,
e-post: henrik.dahlstrom[snabel-a]riksarkivet.se