Vernissage: DÄR INGEN SKA BO

en utställning om Östra Nordstans historia

En deltagargrupp med elva arkivanvändare och en klass designstudenter har tillsammans skapat utställningen "Där ingen ska bo". Utifrån filmen "Dom spränger i min stad i mitt hjärta", en skildring av livet i Östra Nordstan inför de omfattande rivningarna på 1960-talet, har deltagargruppen valt ut spår och händelser att forska vidare på. Deras arkivsökningar lyfter upp fragment ur människors liv och stadsdelens förändringar genom historien. Designstudenterna har sedan fått ta till sig och formge materialet. Resultatet är en berättelse om livets alldaglighet, om människors drömmar och motgångar, utanförskap och tillhörighet.

Utställningen pågår 11 januari - 9 april 2019 i Landsarkivets lokaler, Arkivgatan 9A under Landsarkivets öppettider, med fri entré.

Projektet är ett samarbete mellan Riksarkivet Landsarkivet i Göteborg och Högskolan för design och konsthantverk vid Göteborgs universitet. Det är också en del av det filmvetenskapliga forskningsprojektet ”Filmens Göteborg under 1900-talet”, finansierat av Stiftelsen Anna Ahrenbergs fond, i samverkansplattformen
GPS400 vid Göteborgs universitet.

En skylt med texten där ingen ska bo

Kontakt för arrangemanget
Karl-Magnus Johansson
Tid och plats
Fre 11 jan 2019

Kl: 18:00 - 21:00

Landsarkivet i Göteborg


Arrangör: Landsarkivet i Göteborg
Se alla arrangemang