Riksarkivet på Släktforskardagarna i Östersund 26–27 augusti! 

2023-08-21

Riksarkivet kommer att vara på plats under Släktforskardagarna på Folkets Hus i Östersund den 26–27 augusti. Årets tema är "Mittnorden – från kuster och fjäll". Möt oss i mässmontern som vi delar med Stockholms stadsarkiv! I montern kan du ta del av Digitala forskarsalen, diskutera forskningsfrågor, köpa böcker med mera.

Riksarkivet representeras också av tre föreläsare under helgen. Lyssna och lär mer om släktforskning i Norge, om norrländska jordbruksexperiment och om risken att missa arkivskatterna som inte finns på nätet.

  • Maria Press berättar i sin föreläsning om Släktforskning i norska källor.
  • Mona Bergman föreläser under rubriken Kolonaten – Jordbruksexperiment i norra Sverige under det tidiga 1900-talet. Kolonaten var ett jordbruksexperiment i Västerbottens och Norrbottens län som staten drev under det tidiga 1900-talet.
  • Claes Westling berättar om sin bok Våra historiska arkiv – en slumrande skatt som utkom förra året. Mindre än fem procent av vår gemensamma arkivskatt finns idag digitalt tillgänglig. Ändå ökar användandet av just dessa elektroniska bilder år efter år.

Här hittar du mer information om Släktforskardagarna 2023 i Östersund: https://sfd2023.se

Kollage med personporträtt
Maria Press, Mona Bergman och Claes Westling från Riksarkivet.

Visa hela nyhetsarkivet