Riksarkivet och Göteborgs universitet bjuder in till digital utställning! 

2021-01-15

I år fyller Göteborg 400 år - staden grundades 1621. Det uppmärksammar Riksarkivet bland annat med den digitala utställningen “Välkommen tillbaka” i samarbete med Göteborgs universitet.

Välkommen tillbaka! 

I utställningen får du uppleva delar av Göteborgs historia tolkad av 42 designstudenter från HDK-Valand, Göteborgs universitet. Med tillgång till ett stort antal arkivfilmer och andra arkivhandlingar har studenterna kunnat göra egna spännande tolkningar av historiska skeenden i staden.

I fyra “video walks” får du som besökare följa med på en vandring genom Göteborg, med inspiration hämtad ifrån händelser såsom branden vid Centralstationen 1923 och en stor översvämning på Hisingen 1922. En möjlighet att uppleva fragment av historien genom ett interaktivt och samtida format.

Ta del av utställningen som en digital stadsvandring, antingen med mobil på plats i Göteborg, eller hemma på datorn. I Riksarkivets lokaler på Arkivgatan 9A i Göteborg finner du dessutom ett fysiskt komplement till utställningen, som kan upplevas både från in- och utsidan.

Samlat material om utställningen hittar du på http://valkommentillbaka.webflow.io/

Utställningen är resultatet av ett samarbete mellan HDK-Valand – Högskolan för konst och design, Riksarkivet i Göteborg och GPS400 Centrum för samverkande visuell forskning vid Göteborgs universitet.

 

 

 

Kontakt
Karl-Magnus Johansson

Visa hela nyhetsarkivet