Information om inställd programverksamhet och öppethållandet i läsesalar med anledning av coronaviruset 

2020-08-20

Nyheten uppdaterad 2020-08-20

För att minska riskerna för spridning av coronaviruset ställer Riksarkivet in föredrag, visningar och andra publika arrangemang. Detta gäller alla verksamhetsställen i landet.

Läsesalarna kommer fortsätta att ha öppet, men med begränsade öppettider.

Observera att tiderna för öppethållande i läsesalarna kan ändras med kort varsel. På grund av personalbrist finns också risk att läsesalen på något verksamhetsställe kan stängas helt periodvis. Kontrollera därför alltid informationen på vår webbplats innan du besöker oss. 

Om du känner dig sjuk ska du inte besöka Riksarkivets lokaler, utan i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer stanna hemma och avstå från sociala kontakter. Det gäller även om du bara har lindriga symptom.

För att minska risken för smittspridning ber vi dig också överväga om du kan skjuta upp ditt besök på Riksarkivet till ett senare tillfälle. Istället för att besöka en läsesal kan du via webbformulär beställa uppgifter och kopior ur Riksarkivets olika arkivbestånd. Klicka här för att komma till formulären: https://riksarkivet.se/bestall-uppgifter

Behöver du hjälp i samband med din beställning eller har frågor om våra förvarade arkiv är du välkommen att ringa oss på 010-476 70 00. Välj knappval 1.

Kontakt
Marie Lennersand

Visa hela nyhetsarkivet