Riksarkivet medverkar på Folk och Kultur 10-12 februari 

2021-02-04

Vilken roll spelar arkiven i dag i regionernas kultur- och kulturarvsarbete och hur ser förhoppningar och farhågor ut för framtiden? Om detta samtalar riksarkivarien, Kulturrådets generaldirektör och kulturchefer från tre regioner i programpunkten ”De samhällsviktiga arkiven – utmaningar och möjligheter” på Folk och Kultur.

I år genomförs Folk och Kultur för första gången digitalt. Programmet är som vanligt fullspäckat och i år har du möjlighet att ta del av hela innehållet på distans.

Arkiv i en regional kontext - samtal och chatt

Riksarkivet medverkar med ett samtal om arkiv i en regional kontext. Rubriken är "De samhällsviktiga arkiven ur ett regionalt perspektiv - utmaningar och möjligheter". Kajsa Ravin (generaldirektör, Kulturrådet) Eva Nyhammar (kulturchef, Region Halland) Malena Sandgren (kulturchef, Region Blekinge) Ulf Nordström (kulturchef, Region Värmland) och Karin Åström Iko (riksarkivarie) medverkar i samtalet som leds av Maud Almström Blom.

Du kan ta del av vårt samtal och de andra programpunkterna kostnadsfritt under Folk och Kultur 2021 genom att skapa ett konto. Den 12 februari kl 10-11 kan du chatta med Riksarkivet kring samtalet.

Kontakt
Andreas Wallgård

Visa alla nyheter