Riksarkivet bygger om i Marieberg 

2015-07-16

Under de närmaste åren kommer Riksarkivet att bygga om och bygga ut sina lokaler i Stockholm. Först på tur står Marieberg där ombyggnad kommer att ske från och med 1 september 2015.

Under ombyggnadsperioden kommer vissa verksamheter som normalt finns i Marieberg flytta till lokaler på annan plats i Stockholm. Det gäller riksarkivarien med stab, Administrativa divisionen, Divisionen för offentlig informationshantering och Tillsynsavdelningen.
Riksarkivarien och staben kommer att finnas på Naturvårdsverket på Valhallavägen 195 i Stockholm. Telefonnummer, e-postadresser och postadress kommer dock att vara oförändrade.

 

Stängt i forskarsalen i Marieberg

På grund av ombyggnaden kommer forskarsalen och övriga publika lokaler i Marieberg att vara stängda för besökare under perioden 1 september 2015 till 1 oktober 2016. Under denna tid hänvisar vi istället till forskarsalen på Krigsarkivet, dit arkivhandlingar förhandsbeställs från Marieberg. Biblioteket i Marieberg kommer att stänga sin service till besökare under ombyggnaden, så biblioteksmaterial kommer inte att kunna beställas.


Enklaste sättet att beställa arkivhandlingar är via e-post till forskarexpeditionen.mar[at]riksarkivet.se. Det går också bra att ringa oss på telefon 010-476 71 50 och 010-476 71 60 för att göra beställningar eller ställa frågor. På Krigsarkivet kommer personal från Marieberg att finnas på plats i forskarexpeditionen under alla tider det är öppet.


Mer om tillgången till arkivhandlingar från Marieberg under ombyggnadsperioden.


Registrator på plats

Registrator kommer att kunna nås alla vardagar, både på plats och via telefon. Alla kontaktuppgifter (e-postadress, telefonnummer och postadress) är oförändrade under ombyggnadsperioden. 

 

Information om ombyggnaden i Marieberg kommer att publiceras fortlöpande på Riksarkivets webbplats och på Riksarkivet Stockholms Facebookssida (www.facebook.com/riksarkivet.stockholm).

 


 

Kontakt
Ingela Bäckström

Visa alla nyheter

Sidan publicerad: 2013-07-15 | Sidan senast uppdaterad: 2016-09-29