Kommande tillfällen och anmälan

Heldag om FGS den 26 april 2018 

FGS-funktionen vid Riksarkivet bjuder in till en heldag om FGS den 26 april 2018. Dagen riktar sig till dig som arbetar med elektronisk informationshantering inom den offentliga förvaltningen och som arbetar med eller kommer att arbeta rent praktiskt med att införa FGS:er i en organisation. Den riktar sig även till dig som arbetar i eller som har för avsikt att arbeta i ett framtagningsprojekt för FGS:er.    

Dagen kommer att innehålla ett antal föreläsningspass med efterföljande diskussioner där du som deltagare kommer att ha stora möjligheter att ställa frågor och diskutera med FGS-funktionen och de övriga deltagarna. Det är därför viktigt att du som deltagare deltar aktivt i diskussionerna och har förberett dig med frågor att ställa under dagen.

För att diskussionerna under dagen ska bli så fruktbara som möjligt så välkomnar vi så många olika yrkeskategorier som arbetar med FGS som möjligt att delta. Det vill säga såväl informationsansvariga och tekniker från organisationer inom den offentliga förvaltningen som leverantörer av system. Så tipsa gärna även dina kollegor som har en annan yrkesmässig bakgrund än du själv men som även de kommer att arbeta praktiskt med FGS:er. 

Dagen kommer att äga rum i Stockholm i Riksarkivets lokaler i Marieberg. Deltagandet kommer att vara kostnadsfritt och Riksarkivet kommer att bjuda på både morgon- och eftermiddagsfika. Däremot får du som deltagare själv bekosta din lunch på någon av restaurangerna i närheten av Marieberg.

Det maximala antalet deltagare under dagen är 40 personer.


Anmäl dig till heldagen om FGS här.

Kurs i att genomföra gallringsutredningar 2018

I oktober höll vi en kurs i att genomföra gallringsutredning som var mycket uppskattad. Vi har förstått att det finns önskemål att kursen ska ges igen och som det ser ut nu kommer vi att genomföra den vid två tillfällen nästa år. Första tillfället blir någon gång under första kvartalet 2018. Kursdatum meddelas runt årsskiftet och då kommer det även vara möjligt att anmäla sig till kursen.

Hoppas vi ses och välkomna att anmäla er inom kort!


Kontakta Sara Jacobson, sara.jacobson@riksarkivet.se om du har frågor om kursen.

Material från tidigare tillfällen

I vänstra menyn under rubriken Presentationer hittar du material från tidigare seminarier och konferenser.


 

 

Sidan publicerad: 2013-03-01 | Sidan senast uppdaterad: 2017-11-20