Tillbaka till träfflistan

Namn:

FLEN

Kategori:

Kommun

Tillhör län:

Södermanlands län

Registrerad hos PRV:

1974-01-11

Kungl. Maj:t fastställelse:

1948-12-17

Vapenbeskrivning:

I grönt fält ett andreaskors av guld och däröver en ginstam av guld, belagd med tre upprättstående gröna ekblad bredvid varandra.

Historik:

Flens vapen fastställdes för Flens stad som då fick även sina stadsrättigheter. Andreaskorset symboliserar järnvägen som har haft stor betydelse för stadens utveckling och eklöven uppmärksammar den vackra sörmländska naturen med dess ekbackar. Vid kommunsammanslagningen 1971 övertog den nya kommunen staden Flens vapen.


Samtliga vapen i registret (och på vår Heraldiska hemsida) kan beställas hos Riksarkivet. Normal leveranstid för en kopia av ett heraldiskt vapen är en vecka.

Creative CommonsDenna fil har gjorts tillgänglig under licensen Creative Commons Erkännande-Dela Lika 3.0 Generisk. Erkännande: Vladimir Sagerlund / Riksarkivet Sverige.

 

Denna bild visar en registrerad svensk vapensköld. Även om denna framställning har en fri licens är det inte tillåtet att använda den på ett sådant sätt att det ger intryck av att respektive kommun, länsstyrelse eller annan myndighet står bakom, till exempel som del i ett varumärke. För detta krävs tillstånd från berörd part. Se lag SFS 1976:100 och 1970:498.

Kontakt

Statsheraldiker Henrik Klackenberg, Riksarkivet, tel 010-476 71 92,
e-post: henrik.klackenberg[snabel-a]riksarkivet.se

Heraldisk konstnär Henrik Dahlström, Riksarkivet, tel 010-476 73 04,
e-post: henrik.dahlstrom[snabel-a]riksarkivet.se