Kreativ omstart – en konferens om kultur och kulturarv som drivkraft 

2021-09-09

Vill du få inspirerande exempel på hur kultur och kulturarv kan vara en drivkraft i regional utveckling? Då är du välkommen att anmäla dig till konferensen Kreativ omstart. Under två halvdagar, den 27–28 oktober, bjuder vi in till en digital mötesplats för att diskutera hur vi tillsammans kan kraftsamla i frågor om kultur, kulturarv och regional utveckling.

Konferensen är gratis och riktar sig till dig som arbetar med frågor om regional utveckling eller med kultur på en region, länsstyrelse eller nationell myndighet. Det blir både ett tillfälle att höra föreläsare, ge goda eller intressanta exempel och en möjlighet att diskutera i mindre grupper.

När: 27 och 28 oktober 2021
Tid: Klockan 09:00–12:30 båda dagarna
Var: Digitalt

Sista anmälningsdag är torsdag den 30 september.

Kreativ omstart är ett samarbete mellan Kulturrådet, Nämnden för hemslöjdsfrågor, Riksantikvarieämbetet, Riksarkivet, Svenska Filminstitutet och Tillväxtverket för att ge dig inspiration och aktuella kunskaper som du har nytta av i det regionala utvecklingsarbetet.

Bland talarna hittar du kultur- och demokratiminister Amanda Lind som inleder konferensen tillsammans med generaldirektörer för samverkande myndigheter, och Linda Zachrisson, ordförande för den statliga utredningen Återstart av kulturen.

Läs hela programmet och anmäl dig på Riksantikvarieämbetets webbplats.

Illustration: Jenny Svenberg Bunnel  

Illustration: Jenny Svenberg Bunnel.

 

Visa hela nyhetsarkivet