Pedagogiskt material

Läs vad vi kan erbjuda i form av pedagogiskt material.

Månadens dokument

Vi presenterar varje månad ett nytt dokument ur arkiven. Ibland är det ett skrivet dokument och andra gånger en karta, ritning eller bild. Det kan vara ett dokument som har något särskilt att berätta – eller så är det bara ovanligt vackert. De visas i en monter och på webben.

Månadens dokument

Studiebesök och visningar med workshop

Välkommen att boka in ett besök hos oss med din klass, kurs, förening eller annan grupp. Vi erbjuder allmänna visningar med exempel ur våra samlingar som visar vilka slags arkiv vi förvarar här och vilken sorts information man kan hitta hos oss.

Visningar äger rum dagtid. I övrigt hänvisar vi till våra öppna visningar samt visningarna under Släktforskningens dag och Arkivens dag.

I mån av tid kan vi delvis anpassa visningen efter era önskemål. Det går även att boka en visning med workshop. Det är ett aktivt studiebesök där ni efter en rundvandring och introduktion själva får försöka identifiera några originalhandlingar. Boka i god tid!

 

Kontakta Kristina Nyberg, 010-476 84 48, kristina.nyberg[snabel-a]riksarkivet.se.

För skolor, universitet och myndigheter inom landsarkivets distrikt är visningarna kostnadsfria. För övriga kostar det 750 kr inklusive moms/grupp (600 kr exkl. moms).

Arkivcentrums föreläsningsserie

Landsarkivet erbjuder, i samarbete med andra arkivinstitutioner i Uppsala, varje år ett antal öppna föreläsningar på Arkivcentrum. Under 2016 blir det  bland annat författarbesök, Landstingets historia i filmversion och de dövas historia i Uppland.

Föresläsningar - program 2016

Arkivens dag

Arkivens dag, som firas i hela landet, infaller nästa gång lördagen den 12 november 2016 och har temat "Välkommen hem" med anledning av att Sveriges hembygdsförbund firar 100-årsjubileum. Landsarkivet har öppet kl. 10–15.

 

Ansvarig för sidan/ kontakt
Kristina Nyberg
Sidan publicerad: 2013-07-02 | Sidan senast uppdaterad: 2016-01-11