Tillbaka till träfflistan

Namn:

UPPVIDINGE

Kategori:

Kommun

Tillhör län:

Kronobergs län

Registrerad hos PRV:

1976-07-16

Kungl. Maj:t fastställelse:

-

Vapenbeskrivning:

I fält av guld inom en röd bård en tvåbladig röd ört med klocklik kalk.

Historik:

Vapnet är nykomponerat för kommunen som bildades 1971 genom sammanslagning. Vapenbilden utgår från Uppvidinge härads sigill från 1568. Häradet hade sedan 1964 ett fastställt vapen med växten från sigillbilden, vilket vapen kommunen kompletterade med en bård för att undvika sammanblandning. Örten i sigillet har inte kunnat identifieras. Färgerna kommer från Smålands landskapsvapen.


Samtliga vapen i registret (och på vår Heraldiska hemsida) kan beställas hos Riksarkivet. Normal leveranstid för en kopia av ett heraldiskt vapen är en vecka.

Creative CommonsDenna fil har gjorts tillgänglig under licensen Creative Commons Erkännande-Dela Lika 3.0 Generisk. Erkännande: Vladimir Sagerlund / Riksarkivet Sverige.

 

Denna bild visar en registrerad svensk vapensköld. Även om denna framställning har en fri licens är det inte tillåtet att använda den på ett sådant sätt att det ger intryck av att respektive kommun, länsstyrelse eller annan myndighet står bakom, till exempel som del i ett varumärke. För detta krävs tillstånd från berörd part. Se lag SFS 1976:100 och 1970:498.

Kontakt

Statsheraldiker Henrik Klackenberg, Riksarkivet, tel 010-476 71 92,
e-post: henrik.klackenberg[snabel-a]riksarkivet.se

Heraldisk konstnär Henrik Dahlström, Riksarkivet, tel 010-476 73 04,
e-post: henrik.dahlstrom[snabel-a]riksarkivet.se